Välimerellinen jauheliha-perunavuoka

  • 30 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Välimerellinen jauheliha-perunavuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Baba Foodsin kanssa.

Välimerellinen jauheliha-perunavuoka on sopivasti tulinen ja tulisuutta voitkin säätää omaan makuusi sopivaksi Baba Harissa Chilitahnalla. Baba Ganoush ja Olivinade antavat ruokaan täyteläisen maun, jossa maistuu savustettu munakoiso ja oliivit. Voit valmistaa ruoan jo edellisenä päivänä jääkaappiin ja lämmittää ennen tarjoilua. Baban tuotteita löydät hyvin varustelluista marketeista.

Tuttustu BABA tuotteisiin

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 kg perunoita (kiinteä)
  • 3 rkl oliiviöljyä TAI
  • 3 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 150 g Baba Olivinade levitettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl juustokermaa TAI
  • 2 dl ruokakermaa (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • 3 rkl oliiviöljyä TAI
  • 3 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
  • 700 g naudan jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • 2 sipulia
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl Baba Harissa chilitahnaa tai maun mukaan
  • 400 g paseerattua tomaattia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 150 g Baba Ganoush munakoisotahnaa
Pinnalle:
  • 100 g mozzarellajuustoa raasteena
  • tuoretta basilikaa

Ohje

  • Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi työlaudalla.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista perunaviipaleet kauttaaltaan.
  • Lisää joukkoon Olivinade ja suola ja kääntele sekaisin.
  • Valuta joukkoon juusto- tai ruokakerma ja kiehauta. Ota sivuun.
  • Kuumenna öljy puhtaalla pannulla ja paista jauheliha.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
  • Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää Harissa ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  • Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
  • Laita perunaseos, jauhelihaseos ja kesäkurpitsa kerroksittain siten, että levität kesäkurpitsoiden päälle munakoisotahnaa.
  • Ripottele pinnalle mozzarellaraastetta ja kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja pinta kauniin värinen.
  • Koristele jauheliha-perunavuoka tuoreella basilikalla.
Välimerellinen jauheliha-perunavuoka

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: