Piparjuuri-lihamureke ja hunajaiset uunijuurekset

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 ½ dl korppujauho
  • 3 dl kerma
  • 2-3 dl vesi
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 2 sipuli
  • 800 g nauta-sikajauheliha
  • 2 rkl piparjuuri
  • 1 tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 50 g herkkusieni
  • 1 kg porkkana
  • 1 palsternakka
  • 300 g juuriselleri
  • 300 g lanttu
  • 200 g kukkakaali
  • 200 g kantarelli
  • 25 g voi
  • 1 tl kuivattu timjami
  • 1 tl kuivattu rakuuna
  • 1 tl kuivattu rosmariini
  • ¾ dl hunaja

Miksi vuoka kannattaa vuorata leivinpaperilla?
Muutamastakin syystä. Ruoka pysyy mehevänä ja maut tallella, kun nesteet eivät kuivu paistovaiheessa vuoan pohjalle. Vuoan vuoraaminen leivinpaperilla on myös laiskan tiskaajan valinta! Ruoan proteiini ei pala vuokaan, joten vuoka on paiston jälkeen huuhdeltavissa ja se riittää.

Valmista mehevä ja ihana mureke ja tarjoa uunijuuresten kanssa. Muita lisukkeita ruoka ei edes kaipaa.

Piparjuuri-lihamureke ja hunajaiset uunijuurekset
6 annosta

1 ½ dl korppujauhoja
3 dl kermaa tai vettä
2 isoa sipulia hienonnettuna
2 rkl rypsiöljyä
800 g nauta-sikajauhelihaa
2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
50 g herkkusieniä

1 kg porkkanoita
1 palsternakka
300 g juuriselleriä
300 g lanttua
200 g kukkakaalia
200 g herkkusieniä tai kantarelleja
25 g voita
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa tai maun mukaan
1 tl kuivattua timjamia, rakuunaa tai rosmariinia
¾ dl hunajaa
2-3 dl vettä

Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon ja anna turvota noin viisi minuuttia.
Hienonna sipulit ja kuullota rypsiöljyssä pannulla kevyesti. Jäähdytä.
Lisää joukkoon jauheliha, raastettu piparjuuri, suola ja mustapippuria.
Kääntele seos tasaiseksi ja paista halutessasi pieni koepala. Tarkista maku.

Vuoraa pitkänmallinen leipävuoka (vetoisuus noin 1 ½ litraa) leivinpaperilla.
Leikkaa herkkusienet ohuiksi sienenmallisiksi viipaleiksi ja asettele ne riviin leivinpaperin päälle vuoan pohjalle.
Painele murekeseos vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes mureke on kypsää.
Kumoa leivinpaperilla suojatulle tarjoiluvadille.

Laita uunijuurekset kypsymään murekkeen kanssa samaan aikaan. Näin ruoka on valmista samaan aikaan ja juurekset ovat juuri sopivan kypsiä.

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri ja lanttu. Paloittele reiluiksi suupaloiksi.
Puolita herkkusienet ja kuumenna voi isossa wokkipannussa.
Lisää kasvikset pannulle ja kääntele muutaman minuutin ajan.
Mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatuilla yrteillä. Lisää hunaja ja vesi. Kiehauta.
Kaada kasvikset liemineen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa mehevän murekkeen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä