Lihapullat ja ruskea kastike

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Lihapullat ja ruskea kastike
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

163 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Kuka voisi vastustaa lihapullia ja ruskeaa kastiketta? Näitä pitää tehdä kerralla paljon! Suurenna reseptiä tarpeen mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai kuohkean perunasoseen kanssa.
Perunasoseen reseptin löydät linkistä

Katso resepti: perunasose eli perunamuusi

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Lihapullat:
  • ½ kg naudan jauhelihaa TAI
  • ½ kg nauta-sikajauhelihaa (vaihtoehto)
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2 dl kermaa TAI
  • 2 dl vettä (vaihtoehto)
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • pippurisekoitusta
Ruskea kastike:
  • 70 - 80 g voita TAI
  • 70-80 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaa TAI
  • 2 dl vettä (vaihtoehto)
  • suolaa
  • ketsuppia TAI
  • tomaattipyreetä (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Lihapullat:
  • Mittaa kulhoon korppujahot ja neste, anna turvota hetki.
  • Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
  • Pyöritä pikkupyöryköiksi ja paista uunissa 200 asteessa tai pannulla.
  • Ruskea kastike:
  • Sulata voi tai margariini pannussa, kun se on saanut hieman väriä, lisää jauhot.
  • Kääntele jauhoja, kunnes tummuvat.
  • Lisää vesi, suola ja tomaattipyre/ketsuppi.
  • Kypsennä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: