Sitruunaraakakakku (vegaaninen)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • cashewpähkinä
  • vesi
  • voimaruoka sentrifugoitu kookosöljy
  • viikuna
  • mantelijauhe
  • hunaja
  • luomusitruuna
  • vaniljajauhe
  • voimaruoka himajalan suola
  • jodi
  • kookoshiutale
  • kookoslastu
  • sitruuna

Sitruuna-raakakakku on raikas kakku, joka sopii niin vegaanille kuin keliaakikolle.
Säilytä pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka.

Tähän kakkuun olen käyttänyt Voimaruoan uutta, laadukasta sentrifugoitua premium kookosöljyä.
Mitä sitten tarkoittaa sentrifugoitu?
Se tarkoittaa valmistusmenetelmää, joka on kehitetty Bangkokin yliopiston kanssa. Menetelmä takaa tuotteen huippulaadun ja herkullisen maun. Tuote on rakenteeltaan kermainen, puhdas ja kirkas.
Öljy valmistetaan vain tuoreimmista eettisen menetelmän mukaan luomuviljellyistä kookospähkinöistä ja sen maku on mukavan mieto.
Muistathan, että kookosöljy on myös maidoton, gluteeniton ja vegaaninen.
Voit käyttää öljyä myös iholle, hiuksiin ja intiimialueille.

Sitruuna-raakakakku
10-12 annosta

Pohja:
5 dl cashew-pähkinöitä + vettä
1 dl Voimaruoka sentrifugoitua kookosöljyä
200 g viikunoita

Täyte:
4 dl mantelijauhetta
2 dl hunajaa
2 luomusitruunan puristettu mehu
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl Voimaruoka Himalajan suolaa + jodia
3/4 dl Voimaruoka sentrifugoitua kookosöljyä

Koristeluun:
kookoshiutaleita tai kookoslastuja
sitruunaviipaleita

Laita cashew-pähkinät likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
valuta ja laita tehosekoittimeen.
Lisää kookosöljy ja viikunat.
Anna seoksen pyöriä tehosekoittimessa, kunnes massa on hienontunut.
Ei haittaa, vaikka siihen jäisi hieman karkeutta.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon mantelijauhe, hunaja, luomusitruunan puristettu mehu, vaniljajauhe, suolaa+ jodia ja kookosöljyä.
Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi.
Levitä täyte pohjaosan päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Suojaa vuoka kelmulla tai foliolla.
Leikkaa kerrallaan tarjottava määrä suoraan pakastimesta lautaselle.
Koristele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ja sitruunaviipaleilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä