Mango-rahkamalja
- 15 min Työaika
- 2 h 15 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 2 1⁄2 dl vispikermaa
- 200 g maitorahkaa
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- ¾ dl Dansukker Siro sokeria
- 2 liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua TAI
- 2 rkl vettä (vaihtoehto)
- 25-50 g pähkinärouhetta TAI
- 25-50 g hasselpähkinärouhetta (vaihtoehto)
Pinnalle:
- 427 g purkki säilykemangoa valutettuna
- 1 dl vettä
- 1 1⁄2 dl Dansukker Hyytelösokeria
Koristeluun:
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
- Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka.
- Mausta vaniljasokerilla ja Siro sokerilla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.
- Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa lasissa.
- Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Valuta ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon pähkinä- tai mantelirouhe. Tarkista maku.
- Jaa seos pieniin jälkiruokakulhoihin tai laseihin ja laita hyytymään muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
- Jauha valutettu säilykemango sauvasekoittimella hienoksi.
- Lisää joukkoon vesi.
- Kuumenna kasarissa kiehuvaksi.
- Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti.
- Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Jaa seos rahkatäytteen päälle.
- Nosta hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
- Koristele rahkamalja ananaskirsikoilla.