Ahvenanmaan pannukakku

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Ahvenanmaan pannukakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

71 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mannapuuron jämistä on kätevä valmistaa Ahvenanmaan pannukakkua. Pannari on tavallista pannukakkua hieman tahmeampaa. Ohje on Otavan vanhasta Kotiruoka-keittokirjasta.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Mannapuuro:
  • 5 dl maitoa
  • ¾ dl mannasuurimoita
Lisää jäähtyneeseen puuroon:
  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ l maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 1½ tl vaniljasokeria
Lisäksi:
  • mansikkahilloa
  • mustikoita

Valmistusohje

  • Kiehauta mannapuuroa varten maito. Lisää mannasuurimot vähitellen joukkoon koko ajan vatkaten.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
  • Lisää jäähtyneeseen puuroon munat, sokeri ja maito, sekä vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 30 minuuttia.
  • Sekoita hillon joukkoon jäiset mustikat ja tarjoa lämpimän pannukakun kanssa.
  • Kokeile myös omenaraastetta tai soseutettua banaania hillon joukossa.
  • Todella hyvää!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä