Puolukkasorbetti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Puolukkasorbetti on vahvan makuinen maidoton jäätelö, joka sopii vaikkapa joulun jälkiruoaksi.
Voit halutessasi maustaa seosta jouluisilla mausteilla, kuten kanelilla, kardemummalla, piparkakkumausteella tai appelsiinista puristetulla mehulla.

Tämä sorbetti on melkoisen tuhti ja voimakas. Voit halutessasi korvata osan puolukoista myös vadelmilla.

Puolukkasorbetti
6-12 annosta annoskoosta riippuen

1 dl laimentamatonta punaista glögiä
1 dl Dansukker Fariinisokeria
1 ½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
7-8 dl puolukoita
3 munanvalkuaista
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
n. 1 ½ dl Dansukker Tomusokeria

Mittaa glögi, fariinisokeri, glukoosisiirappi ja puolukat kattilaan ja anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Jäähdytä seos ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Erottele valkuaiset kulhoon ja mittaa joukkoon siro erikoishieno sokeri.
Vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
Mausta vaniljasokerilla.
Sekoita vaahto jäähtyneeseen puolukkaseokseen ja tarkista maku.
Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan makean sorbetin.

Laita seos kelmulla suojattuna pakastimeen ja vatkaa seosta puolen tunnin välein muutaman kerran.

Pyöritä palloiksi ja tarjoa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä