Jouluinen mustikka-uunijäätelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Joulu lähestyy.
Illanistujaisten herkullinen jälkiruoka voisi olla simppeli mustikoilla höystetty uunijäätelö.
Tämä sopii erityisesti myös itsenäisyyspäivän juhlintaan.
Jouluinen mustikka-uunijäätelö
6-8 annosta
100 g piparkakkuja
1 l jäätelöä
100 ? 200 g tuoreita tai pakastemustikoita
Pinnalle:
4 munanvalkuista
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria tai rouhittua vaniljatankoa
Koristeluun:
mustikoita
Murusta piparkakut karkeaksi muruksi. Vuoraa paistonkestävä uunivuoka leivinpaperilla. Laita piparkakkumurut vuokaan ja paloittele päälle jäätelö. Ripottele pinnalle mustikat.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää tomusokeri vähän kerrallaan vatkaten. Levitä marenki jäätelön päälle siten, että jäätelö on kokonaan peitossa. Laita 250 ?asteiseen uuniin noin minuutiksi, kunnes pinnalle tulee ruskeita pilkkuja. Koristele halutessasi mustikoilla.
Vinkki! Voit halutessasi käännellä piparkakkumuruja esimerkiksi vedellä laimennetulla rommilla tai manteliliköörillä.
Tarjoa heti!