Omenainen juustokakku
- 20 min Työaika
- 2 h 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g kaurakeksi
- 150 g Earth Control cashew- ja karpalosekoitus
- 50-70 g voi
Täyte:
- 8 liivatelehti
- 5 dl vispikerma
- (vaihtoehto) kuohukerma
- 500 g mascarponejuusto
- ½-1 appelsiinin kuoriraaste
- 1 ½ dl tomusokeri
- (vaihtoehto) sokeri
- 1 rkl vaniljasokeri
Koristeluun:
- 2.3 pussia Earth Control Apple Bites omenalastu
Olethan nähnyt ruokakaupoissa Earth Control -tuotetelineet, joista löydät lukuisan määrän ihania pähkinä-, manteli-, siemen- ja kuivattuja hedelmäsekoituksia? Earth Control -valikoima on valtava ja pientä naposteltavaa löytyy varmasti jokaiseen makuun. Uudet rapean rouskuvat kuivatut omenapalat APPLE BITES ovat ihania! Kolmessa eri maussa maistuvat lastut ovat myös kauniita. Perusmakuna on rehti omena. Yksi makuvaihtoehto on maustettu mansikalla ja kolmas appelsiinilla. Tuotteet eivät sisällä lisättyä sokeria. Yksi pussillinen herkullisia Earth Control Apple Bites omenapaloja vastaa kolmea tuoretta omenaa. Mainioita välipalaksi, aamiaispuuron- tai smoothien koristeluun tai erilaisten jälkiruokien ja leivonnaisten kanssa tarjottavaksi.
Earth Control haluaa toimia vastuullisesti ja siksi he tekevät tiivistä yhteistyötä myös WWF:N kanssa. Tämä pehmeä kakku maistuu aavistuksen appelsiinilta ja pohja on valmistettu rapeista kaurakekseistä. Pohjassa maistuu myös cashew-pähkinät ja kuivatut karpalot. Voit käyttää mielikuvitustasi ja kätkeä kivoja rouskuvia sattumia Earth Control -valikoimasta. Pinta on koristeltu helposti näyttäväksi ihanilla omenalastuilla.

Omenainen juustokakku
10 annosta
Pohja:
200 g kaurakeksejä
150 g Earth Control cashew- ja karpalosekoitus
50-70 g sulatettua voita
Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispi- tai kuohukermaa
500 g mascarpone-juustoa
½-1 appelsiinin raastettu kuori
1 ½ dl tomusokeria tai sokeria maun mukaan
1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
2-3 pussia Earth Control Apple Bites omenalastuja, makuina: omena, mansikka, appelsiini (osan voit napostella leipoessasi)
Hienonna kaurakeksit ja osa Cashew cranberries sweet & delicate -seoksesta tehosekoittimessa. Jätä osa seoksesta sivuun.
Sekoita joukkoon sulatettu voi ja taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Ripottele loput cashew-pähkinöistä ja kuivatuista karpaloista pohjan päälle.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään viileään veteen.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori hienoksi. Sekoita joukkoon ensin puolet ja maista. Lisää tarvittaessa. Mausta seos tomusokerilla tai sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Purista appelsiinista mehu juomalasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste ja liuota liivatelehdet kuuman appelsiinimehun joukkoon. Sekoita lusikalla tasaiseksi.
Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku veitsellä vuoan sisäreunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
Koristele erimakuisilla Earth Control Apple Bites -omenalastuilla.
Tarjoa!