Marjaisa jogurttikakku
- 30 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g digestive keksi
- 70 g voi
- ½ dl maito
- 1-2 dl lemon curd -sitruunatahna
- limecurdi
- 5 liivatelehti
- 2 ½ dl vispikerma
- 500 g Salakis Turkkilainen maustamaton jogurtti
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 ½ dl hunaja
- 1 sitruunankuoriraaste
- ½ sitruunan mehu
- 3 dl tuore marja
Marjaisa jogurttikakku on raikas kesäkakku, jota voi hyvällä omalla tunnolla nauttia jo vaikka aamiaisella. Tarjoa myös kesäjuhlissa!
Marjaisa jogurttikakku
8-10 annosta
150 g Digestive-keksejä
70 g sulatettua voita
½ dl maitoa
Lisäksi:
1-2 dl lemon- tai lime curd -sitruuna- tai limetahnaa
Täyte:
5 liivatelehteä
2 ½ dl vispikermaa
500 g Salakis Turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 tl vaniljasokeria
1 ½ dl hunajaa
yhden sitruunan kuoriraaste
½ sitruunan puristettu mehu
Pinnalle:
n. 3 dl tuoreita marjoja maun mukaan
hunajaa
Murskaa Digestive-keksit tehosekoittimessa ja lisää joukkoon sulatettu voi ja maito.
Sekoita tasaiseksi.
Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on 24 cm.
Levitä päälle sitruuna- tai limetahnaa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti, vaniljasokeri, hunaja ja sitruunan kuoriraaste. Tarkista maku.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla marjoilla ja valuta päälle hunajaa.
Vinkki! Käytä koristeluun halutessasi myös tuoreita yrttejä.