Amarula-vuokakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Hyydytetyn kakun voit valmistaa myös reunalliseen vuokaan, jossa se on helppo kuljettaa vaikka ystävälle viemiseksi.
Amarula-vuokakakku
noin 8 annosta
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl tattarijauhoja (voit käyttää myös pelkkiä perunajauhoja)
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 1/2 dl vahvaa kahvia
Täyte:
3 liivatelehteä
3 munaa 1/2 dl sokeria TAI 2 1/2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Mascarpone-juustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
1/2-1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl Amarula-likööriä
Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toiselle leivinpaperille.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi TAI vatkaa kerma tai vaahtoutuva vaniljakastike vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon Mascarpone tai maustamaton tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarkista maku.
Kuumenna Amarula-likööri kiehuvaksi lasissa mikroaaltouunissa tai pienessä kasarissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Leikkaa torttulevystä käyttämäsi vuoan kokoiset palat kahteen tai kolmeen kerrokseen.
Kostuta torttulevy vahvalla kahvilla ja jaa väleihin täyte.
Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Siivilöi pinnalle sokeroimatonta kaakaojauhetta hetki ennen tarjoilua.
Parhaimmillaan seuraavana päivänä!