Omenapalahillo
- 15 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Syksyn kotimainen omenasato tuoksuu kotikeittiöissä. Ihanat omenat muuttavat muotoaan ja maustavat mehut, leivonnaiset ja ruoat. Niistä valmistat myös raikkaat lisäkkeet ja hillot. Vaniljatanko maustaa hillon upean makuiseksi ja juhlavaksi. Herkullinen omenapalahillo maistuu lettujen ja pannukakun seurana. Tarjoa myös pannacotan kanssa!
Advertising information
Ainekset
1 purkki annosta
- n. 1,3 kg kotimaisia omenoita
- 1 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 500 g hillosokeria
- ¼-½ tl kanelia
Valmistusohje
- Kuori omenat ja poista siemenkodat.
- Leikkaa omenat pieniksi tasakokoisi kuutioiksi.
- Laita ne kattilaan veden ja pituussuunnassa halkaistun vaniljatangon kanssa.
- Kiehauta. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon kaneli ja anna hillon kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Jäähdytä noin puoli tuntia ja kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto.
- Poista vaniljatanko. Huuhtele vaniljatanko kevyesti. Voit käyttää tankoa myöhemmin vielä uudelleen.
- Laita hillo lasipurkkiin ja säilytä viileässä.
- Vinkki! Omenapalahillo on tyylikäs ruokatuliainen ja se maistuu paahdetun leivän kanssa, kakkujen ja leivonnaisten täytteenä tai vaikkapa lettujen ja pannukakkujen seurana.