Kriikuna-aprikoosihillo
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kriikuna
- vesi
- hillosokeri
- säilykeaprikoosi
- vaniljatanko
- vaniljasokeri
Kriikuna on luumun sukulainen, mutta pienempi. Maku on makea ja miellyttävä.
Kriikunat ja luumut ovat juuri nyt kypsiä ja ne tekevät satoa runsaasti.
Voit säilöä ne hilloina tai mehuina.
Minusta
kriikunat ja luumut kaipaavat jotain muuta hedelmää seurakseen. Kokeile
esimerkiksi omenaa tai kuten tässä, säilykeaprikoosia tai muuta
säilykehedelmää.
Kriikuna-aprikoosihillo
2 l kriikunoita
1/2 dl vettä
100 g hillosokeria
420/235 g säilykeaprikooseja valutettuna
1 vaniljatanko TAI 1 tl vaniljasokeria
Poista
huuhdelluista kriikunoista kivet ja laita hedelmät kattilaan veden
kanssa. Kiehauta, kunnes nousee höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita
tasaiseksi. Lisää paloitellut aprikoosit ja vaniljatanko. Anna kiehua
hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Poista vaniljatanko tai mausta valmis hillo vaniljasokerilla. Kuori pinnalle noussut vaahto pois.
Jaa hillo pestyihin lasipurkkeihin.
Säilytä kylmässä.