Karviaischutney

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Karviaischutney
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

79 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Karviaismarjat ovat herkullisia sellaisenaan, mutta niistä valmistat myös valloittavan lisukkeen suolaisille ruoille. Mausteinen karviaischutney sopii liha- ja kanaruokien lisukkeeksi. Valmistus on helppoa ja nopeaa. Tee kerralla reilu annos, josta voit antaa lahjaksi vaikka ystävälle.

Advertising information

Ainekset

1 purkki annosta
  • 1 l karviaismarjoja
  • 1-2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 1 tähtianis
  • 1 kanelitanko
  • ¾ dl omenaviinietikkaa TAI
  • ¾ dl vaaleaa viinietikkaa (vaihtoehto)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 ½ dl hillosokeria
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  • Putsaa karviaiset. Poista kannat ja laita marjat suoraan kattilaan.
  • Kuori sipulit ja silppua.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja pala tuoretta inkivääriä.
  • Lisää ainekset kattilaan.
  • Lisää joukkoon tähtianis, kanelitanko, viinietikka, sokeri ja hillosokeri. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
  • Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia.
  • Kuori pinnalle mahdollisesti muodostunut vaahto ja anna jäähtyä noin puoli tuntia välillä sekoitellen.
  • Laita karviaischutney kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä