Helppo kurpitsapikkelssi
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Nyt on aika säilöä syksyn sato talteen talven varalle. Käytä hyödyksesi valmiita mausteseosaineksia, joita kaupoissa on juuri nyt esillä näkyvällä paikalla. Voit maustaa liemen myös ilman valmiita mausteseoksia. Kokeile sinapinsiemeniä, neilikkaa ja muskottipähkinää. Helppo kurpitsapikkelssi on miellyttävä lisäke monelle ruoalle sellaisenaan tai salaattiin sekoitettuna. Myös loistava herkku joulumuistamiseksi!
Advertising information
Ainekset
1 purkki annosta
- 500-700 g kurpitsaa
- 100 g valmis mausteseos kurpitsan säilöntään
Liemi:
- 1 dl etikkaa
- 1 dl sokeria
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 tähtianista
Valmistusohje
- Mittaa liemen ainekset kattilaan, kiehauta.
- Poista kurpitsan siemenet ja kuori se. Leikkaa kuutioiksi tai suikaleiksi ja lisää kiehautettuun liemeen yhdessä mausteseoksen, kanelitangon ja tähtianisten kanssa
- Anna kiehua hiljalleen, kunnes kurpitsat muuttuvat läpikuultaviksi.
- Laita valmis kurpitsapikkelsi lasipurkkeihin, jäähdytä ja säilytä kylmässä.