Marinoitu Kananpojan salaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- suola
- keltainen porkkana
- oranssi porkkana
- violetti porkkana
- sipuli
- miniluumutomaatti
- artisokansydämiä suolaliemessä
- suippopaprika
- rypsiöljy
- avokadoöljy
- broilerin fileesuikale
- sitruunalla maustettu avokadoöljy
- avokadoöljy
- limemehu
- balsamiviinietikka
- chilipaprika
- valkosipulinkynsi
- mustapippuri
- minttu
Marinoitu Kananpojan salaatti on tyylikäs illanistujaissalaatti, joka sopii myös pikkujoulupöytään.
Marinoitu Kananpojan salaatti
noin 6 annosta
vettä
suolaa
1 keltainen porkkana
1 oranssi porkkana
1 violetti porkkana TAI 3 oranssia porkkanaa yhteensä
2 isoa sipulia
200 g miniluumutomaatteja
390/240 g artisokansydämiä suolaliemessä, valutettuna
2 punaista suippopaprikaa
2 rkl rypsiöljyä tai avokadoöljyä
300 g Kariniemen Kananpojan fileesuikale, lime
Marinadi:
3/4 dl sitruunalla maustettua avokadoöljyä tai avokadoöljyä
1/2 dl limemehua tai balsamiviinietikkaa
1/2-1 punainen chilipaprika hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
Koristeluun:
minttua
Keitä porkkanat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Valuta.
Kuori ja paloittele kypsät porkkanat sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja lohko sipulit, puolita miniluumutomaatit ja leikkaa valutetut artisokansydämet pienemmiksi paloiksi.
Leikkaa paprikat puoliksi ja poista siemenet.
Paahda paprikoita kuperapuoli ylöspäin 250 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa väriä.
Vedä kuori pois ja leikkaa paprikat sopiviksi suupaloiksi.
Sekoita ainekset keskenään.
Kuumenna öljy ja paista Kananpojan lime-fileesuikaleet kauttaaltaan.
Jäähdytä. Lisää ne muiden ainesten joukkoon.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada muiden ainesten sekaan.
Anna maustua muutama tunti.
Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria.
Koristele tuoreella mintulla.
Tarjoa!