1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arvostelua, keskiarvo: 4,28 / 5)
Ladataan...

Itse en juuri pikkuleivistä välitä, mutta nyt innostuin kokeilemaan Kaarina Roinisen ParhaatKotileivonnaiset-kirjasta löytynyttä tosi simppeliä ohjetta.

Ohje kuulosti tarpeeksi yksinkertaiselta ja yllätti todella ihanalla maullaan! Aivan loistava resepti, mutta mitäpä voi tuolta monitaiturilta odottaakaan. Nämä olivat suussasulavan rapsakoita, kokeilkaa ja ihastukaa!

Mausteiltaan sopivat vaikka jouluviemiseksikin, kunhan sen aika kohta taas on=)

Haarukkaleivät n 60 kpl

200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna vatkaten. Sekoita taikinaan siirappi, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Pyörittele taikinasta tanko ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Paina haarukalla pallojen pintaan kuvio ristikkäin, kastele haarukka jauhoissa, jos taikina tarttuu siihen kiinni. Paista pikkuleipiä 200 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 8-14 minuuttia.