1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (20 arvostelua, keskiarvo: 4,30 / 5)
Ladataan...

Kesän sienisaaliista valmistat herkullisen lasagnen.
Voit käyttää kantarellien lisäksi tai tilalla myös muita metsäsieniä.

Kantarellilasagne
4-5 annosta

50 g voita tai margariinia
1 iso sipuli silputtuna
2 rkl Dansukker Fariinisokeria
1 l kantarelleja (pienet kokonaisina, isommat paloiteltuna)
2 porkkanaa suikaleina
1 pieni palsternakka suikaleina
2 rkl vehnäjauhoja
7 dl maitoa
1 tl Provencen mausteseosta tai muita kuivattuja yrttejä
¾ tl suolaa
1 rkl viherpippureita
150-200 g juustoraastetta
5 lasagnelevyä

Sulata voi tai margariini paistokasarissa.
Kuullota sipulisilppua hetki.
Lisää joukkoon fariinisokeri ja puhdistetut kantarellit.
Kääntele kantarelleja muutaman minuutin ajan, kunnes ne hieman pehmenevät.
Lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet ja jatka ainesten sekoittelua hetki.

Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja käännä ne ainesten joukkoon.
Lisää maito, yrtit ja suola, sekä käsin murustetut viherpippurit.
Anna kastikkeen kiehua noin viisi minuuttia ja lisää lopuksi juustoraaste.

Jaa kastike kerroksittain lasagnelevyjen kanssa uunivuokaan.
Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

 

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.