1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arvostelua, keskiarvo: 3,80 / 5)
Ladataan...

Gluteenittomat joulutortut on kätevä leipoa puolikuun mallisiksi. Voit käyttää täytteenä muutakin kuin luumumarmeladia. Kokeile vaihteeksi paistonkestäviä marmeladeja, kuten mustikka-, mansikka-, vadelma- tai appelsiinimarmeladia.

Gluteenittomat joulutortut
15 kpl

250 g voita tai margariinia
250 g sitruunarahkaa tai muuta maustettua tai maustamatonta rahkaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
n. 5 rkl luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
(kaneli-sokeria)

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon sitruunarahka.
Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaulitse taikina jauhotetulla työlaudalla (käytä gluteenitonta jauhoseosta) noin 3 mm paksuksi
levyksi.
Ota pyöreällä muotilla rinkuloita ja nosta varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Laita nokare luumumarmeladia keskelle ja taita leivonnainen puolikuun muotoon.
Painele reunoilta kiinni.

Voitele munalla ja ripottele pinnalle halutessasi kanelisokeria.
Paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 10-13 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä.

Tarjoa höyryävän glögin kanssa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.