1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (56 arvostelua, keskiarvo: 3,66 / 5)
Ladataan...

Budapest-leivos on tyylikäs tarjottava ja sillä voit korvata juhlapöydässä perinteisen täytekakun.
Käytä täytteessä sesongin marjoja tai hedelmiä.

Budapest-leivos
6-8 annosta

4 munanvalkuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 dl mantelijauhetta
½ dl maissitärkkelystä

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
130 g valkosuklaata
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(Dansukker Siro erikoishienoa sokeria)
1 pieni prk säilykemangoa tai persikoita

Pinnalle:
50 g tummaa suklaata (tarkista gluteenittomuus mikäli valmistat leivonnaista keliaakikolle)
1-2 rkl Dansukker Tomusokeria

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Laita valkuaiset kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää Siro sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Vatkaa lopuksi joukkoon manteli- tai pähkinärouhe, mantelijauhe ja maissitärkkelys.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota tankoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen.
Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Valmista täyte.
Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita valkosuklaa ja vaniljasokeri rahkaseokseen. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa Siro sokeria.
Levitä täyte torttulevylle.
Paloittele pinnalle valutetut säilykemangot tai persikat.
Käännä leivinpaperia apuna käyttäen rullalle ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Laita suklaa kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja leikkaa päähän pieni aukko.
Pursota ohuita suklaaraitoja tortun pinnalle.
Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.