1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (67 arvostelua, keskiarvo: 4,31 / 5)
Ladataan...

Kylmänä talvipäivänä keitot lämmittävät. Pekoni-tomaattikeitto on niin herkullista, että sitä kannattaa keittää iso kattilallinen. Mutti-tomaattituotteet ovat säilyketomaattien aatelia, kannattaa kokeilla, mikäli löydät sitä säilykehyllyiltä.

Pekoni-tomaattikeitto
4-6 annosta

170 g Amerikan pekonia silppuna
1 iso sipuli silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
100-200 g herkkusieniä
2 prk Mutti tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
1 tl kuivattua basilikaa
2½ dl Kolmen juuston kermaa tai Kippari savujuusto kermaa

Lisäksi:
krutonkeja tai pekoninmakuisia leipätikkuja

Paista pekoni-, ja sipulisilppu kuumassa kattilassa. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki.
Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja basilika. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia välillä sekoitellen.
Lisää loppuvaiheessa kerma ja keitä vielä hetki.

Tarjoa täyteläisen keiton seurana krutonkeja tai pekonin makuisia leipätikkuja.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.