1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Makien valmistus on mukavaa puuhaa perheen ja ystävien kesken. Hyvin varusteltujen kauppojen kalavalmistehyllyltä löydät Viči Surimipuikkoja, jotka on valmistettu MSC-sertifioidusta, kestävän kalastuksen mukaisesta kalakannasta. Terveelliset surimipuikot sopivat monenlaiseen ruoanvalmistukseen ja miedon maun ansiosta ne sopivat hyvin myös lapsille. Valmista mainiot surimimakit ja nauti yksin tai hyvässä seurassa.

Surimimakit
n. 21 kpl

1 pkt Viči Premium Surimipuikko, Ravunmakuinen kalavalmiste 250 g
4 dl sushiriisiä
5 dl vettä
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1/3 kurkku
3 merileväarkkia

Lisäksi:
wasabitahnaa tai sushimajoneesia
soijakastiketta
sushi-inkivääriä

Ota Viči surimipuikot esille.
Huuhtele sushiriisit väljässä vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia ja laske sitten lämpöä. Hauduta kannen alla kantta avaamatta noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Jäähdytä.
Sekoita kulhossa riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita se sushiriisin joukkoon. Leikkaa surimipuikot ja kurkku pituussuunnassa tikkumaisiksi paloiksi. Laita bambumatto työtasolle ja siihen merileväarkki kiiltävä puoli alaspäin. Levitä riisiä lähes koko arkille siten, että jätät takaosaan noin 3 cm leveän kaistaleen ilman riisiä. purista wasabista tai sushimajoneesista ohut raita koko merileväarkin leveydeltä ja levitä surimi- ja kurkkupalat raidan päälle. Kääri tiiviiksi rulliksi bambumaton avulla. Leikkaa muutaman senttimetrin levyisiksi paloiksi terävällä veitsellä.

Tarjoa seuraksi soijakastiketta, sushi-inkivääriä ja wasabia.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.