1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 4,20/5)

Maapallokakku 

Tämä kakku on Kaarina Roinisen leivontakirjasta. 

Maapallokakku 

valmista suklaakääretorttupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta 

kostutus:

n 1dl sokerilla maustettua mietoa kahvia

täyte:

10 liivatelehteä
1 dl erittäin vahvaa kahvia
3 munaa
1 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kahvi- tai kaakaolikööriä
70 g taloussuklaata rouhittuna

pinnalle kermavaahtoa ja suklaalastuja

kuorrute: 

100 g taloussuklaata
1 prk rahkaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Valmista kääretorttu ja anna jäähtyä pellillä.

Kostuta torttulevy kahvilla.

Varaa suurehko pyöreäpohjainen kulho. Nosta torttupohja leivinpaperin avulla kulhoon ja vuoraa sillä kulho reunoja myöten, leikkaa ylimenevät osat pois, säästä osat myöhempää käyttöä varten.

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.

Purista vesi pois liivatteista ja liuota kuuman kahvin joukkoon.

Anna jäähtyä haaleaksi. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Sekoita munavaahtoon liivateseos, likööri, suklaarouhe ja viimeiseksi kermavahto.

Kaada seos tortulla vuorattuun kulhoon.

Levitä aiemmin leikatut ylimääräiset reunapalat hyytelön pinnalle varovasti painaen.

Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kumoa kakku.

Koristele.

Sulata taloussuklaa vesihauteessa.

Lisää suklaaseen rahka, sokeri ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi.

Levitä kuorrutus kakun pinnalle.

Kuorruta kakku halutessasi kermavaahdolla ja suklaalastuilla.