1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kesällä saunan tervantuoksua nuuhkiessani mietin miten voisin hyödyntää ruoanlaitossa ihanaa tervan tuoksua.
Kun löysin netistä terva-aromia, syntyi ajatus: Tervamarinoidut
valkosipulinkynnet. Tervan lempeä aromi sopii niin lihan kuin kalankin
kanssa, ihan kuten valkosipulikin lisäkkeenä ja mausteena.
Tee annos tervamarinoituja valkosipulinkynsiä, purkita ja vie lahjaksi ystävälle.

Tervamarinoidut valkosipulinkynnet

Liemi:
2 dl vettä
1 tl Santa Marian Himalajan Pinkkiä suolaa (muukin käy)
5 kpl ruokopalasokeria
n. 30 kpl kokonaisia viherpippureita
2 laakerinlehteä

Lisäksi:
3-5 kokonaista valkosipulia
1/2 dl oliiviöljyä
4-5 tippaa terva-aromia tai maun mukaan

Mittaa kasariin vesi, pinkki suola, ruokopalasokerit, viherpippurit ja laakerinlehdet, anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Lisää joukkoon kuoritut valkosipulinkynnet ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Lisää öljy ja kiehauta.
Nosta kasari pois liedeltä ja lisää terva-aromi.
Purkita kynnet liemineen, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.