Kurkku-paprikasäilyke

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 1 iso purkki Annosta
Kurkku-paprikasäilyke

Kaupallinen yhteistyö Puhtaasti Kotimainen

Valmista vähällä vaivalla upea kurkku-paprikasäilyke sekä muut itse tehdyt säilykkeet. Kun valmistat kerralla reilun määrän, voit antaa niitä joululahjoiksi ystäville.
Kuumenna lasipurkit 100-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat säilykkeen. Voit maustaa säilykkeitä halutessasi valkosipulilla, neilikalla, tähtianiksella, inkiväärillä, sinapinsiemenillä tai vaikkapa palalla kanelitankoa.

Advertising information

Ainekset

1 iso purkki annosta
  • 1 kg avomaan kurkku
  • 2 sipulia
  • 1-2 punainen paprika
  • ½-1 ruukku tuoretta tilliä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ½ dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

  • Poista kurkuista kannat ja leikkaa kurkut hyvin pieniksi ja tasakokoisiksi kuutioiksi.
  • Hienonna sipulit.
  • Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli.
  • Mittaa sokeri, suola ja väkiviinaetikka kattilaan ja kuumenna.
  • Lisää muut ainekset joukkoon ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmennellen 10-15 minuuttia, kunnes kurkut alkavat muuttaa väriä.
  • Kaada seos kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje tiiviisti.

Kauppalista

Yhteistyössä