Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta

  • 30 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Puhtaasti kotimainen

Kesäisen ruokaisa ateria syntyy grillissä. Voit käyttää osan täytteestä myös tomaattien täytteenä. Täytetyt paprikat saavat seurakseen grillattua parsa-perunapaistosta ja mummon kurkkuja.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 4 dl ohrasuurimoita TAI
  • 4 dl riisiä TAI
  • 4 dl couscousia TAI
  • 4 dl spelttihelmiä TAI
  • 4 dl ruishelmiä
  • 100 g fetajuustoa
  • 2 tomaattia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 4-6 valkosipulinkynttä
  • 1 kesäsipuli
  • 1-2 tl rakuunaa
  • maun mukaan suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 3 paprikaa
  • 6 rkl juustoraastetta
  • vettä
  • 1-2 nippua parsaa
  • 20 kpl varhaisperunoita
  • 3-4 rkl rypsiöljyä TAI
  • rapsiöljyä

Valmistusohje

  • Valmista ensin täyte.
  • Laita kypsät ohrasuurimot, riisi, couscous, spelttihelmet tai ruishelmet kulhoon.
  • Hienonna joukkoon fetajuusto ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
  • Kuutioi myös kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet ja kesäsipuli varsineen.
  • Mausta seos rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
  • Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi ja täytä täytteellä.
  • Ripottele jokaisen pinnalle ruokalusikallinen juustoraastetta.
  • Laita öljytylle grilliparilalle kuumaan grilliin tai grillaa alumiinisessa grillivuoassa.
  • Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
  • Kuori parsat kevyesti ja poista kannat. Leikkaa halutessasi paloiksi.
  • Laita parsat kiehuvaan veteen hetkeksi ja valuta parsat, joissa on vielä puruvastusta.
  • Paloittele kypsät varhaisperunat lohkoiksi tai puolikkaiksi ja laita yhdessä parsapalojen kanssa grillivuokaan. Valuta päälle öljyä.
  • Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja rouhi mausteeksi suolaa myllystä. Grillaa välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat saaneet väriä.
  • Tarjoa grillattujen paprikoiden kanssa.
  • Vinkki! Viipaloi avomaankurkkuja puolikas kurkku ruokailijaa kohden. Hienonna joukkoon tilliä ja valuta päälle hieman väkiviinaetikkaa. Sekoita joukkoon ripaus sokeria.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä