Englantilainen hedelmäkakku

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

94 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

  • 30 min Työaika
  • 48 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 8-10 Annosta
Englantilainen hedelmäkakku

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Aito englantilainen hedelmäkakku on tumma ja voimakas kakku aikuiseen makuun. Alkoholi palaa hedelmiä kuumentaessa jättäen maun, mutta voit tarjota sitä myös lapsille.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g kivettömiä taateleita
  • 75 g korinttia
  • 100 g sukaattia
  • 2 dl mantelilikööriä TAI
  • 2 dl konjakkia (vaihtoehto)
  • 1 dl Dansukker Fariinisokeria TAI
  • Dansukker Ruokokidesokeria (vaihtoehto)
  • 150 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl manteliaromia
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl inkivääriä TAI
  • pomeranssinkuota (vaihtoehto)
  • 75 g pekaanipähkinöitä TAI
  • 75 g saksanpähkinöitä (vaihtoehto)
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

  • Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi. Laita ne kattilaan korinttien ja sukaattien kanssa.
  • Mittaa joukkoon mantelilikööri tai konjakki. Kiehauta.
  • Vaahdota fariinisokeri tai ruokokidesokeri yhdessä pehmeän voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää joukkoon manteliaromi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  • Pese sitruuna hyvin harjalla ja raasta kuori. Lisää se taikinaan yhdessä puristetun sitruunamehun kanssa. Sekoita.
  • Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm tasapohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja laita halutessasi vuoan pohjalle vuokaa kiertämään hieman pekaani- tai saksanpähkinöitä.
  • Laita varovasti päälle taikina ja levitä tasaiseksi.
  • Paista 150-175-asteisessa uunissa noin tunti.
  • Kääri englantilainen hedelmäkakku leivinpaperiin ja folioon ja anna maustua useita päiviä.

Usein kysytyt kysymykset: Englantilainen hedelmäkakku

Mikä on englantilainen hedelmäkakku?

Englantilainen hedelmäkakku on klassinen joululeivonnainen, jossa kuivatut hedelmät, pähkinät ja mausteet yhdistyvät täyteläiseen taikinaan. Se on perinteisesti kostutettu konjakilla tai liköörillä, mikä antaa kakulle syvän aromin.

Voiko kakun tehdä ilman alkoholia?

Kyllä. Manteliliköörin tai konjakin voi korvata esimerkiksi mehulla (omena, appelsiini) tai alkoholittomalla aromijuomalla. Maku on hieman erilainen, mutta kakku onnistuu silti hyvin.

Kauanko englantilainen hedelmäkakku säilyy?

Tiiviisti käärittynä ja viileässä säilytettynä kakku pysyy hyvänä useita viikkoja. Alkoholilla kostutettu versio säilyy jopa pidempään, sillä alkoholi toimii luonnollisena säilöntäaineena.

Voiko kakun pakastaa?

Kyllä. Hedelmien ja pähkinöiden ansiosta kakku kestää pakastamisen hyvin. Sulata hitaasti jääkaapissa, jotta rakenne säilyy mehevänä.

Mihin tilanteisiin kakku sopii?

  • Joulupöydän jälkiruoaksi
  • Kahvikakuksi arkeen ja juhlaan
  • Lahjaksi kauniisti pakattuna
  • Osaksi glögitarjoilua

Onko kakku kaloripitoinen?

Kyllä, sillä siinä on runsaasti kuivattuja hedelmiä, sokeria ja voita. Keskimäärin pala (n. 80–100 g) sisältää noin 360–450 kcal.

Kauppalista

Yhteistyössä