Gluteeniton voileipäkakku

  • 1 h Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
gluteeniton voileipäkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

274 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kaupallinen yhteistyö Semper

Voileipäkakut ovat juhlien suosikkileivonnaisia ja niistä on lupa nauttia myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat. Semperin Toasty -leivät ovat herkullisen pehmoisia ja ne sopivat erinomaisesti voileipäkakun valmistukseen.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 1 pkt Semper Toasty vaalea leipää
  • 1 pkt Semper Toasty tumma leipää
Kostutus
  • 2-3 dl vettä
  • ½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1
  • 150 g palvikinkkua
  • 150 g smetanaa
  • tai ranskankermaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ ruukkua persiljaa
Täyte 2
  • 150 g maksamakkaraa
  • 200 g sulatejuustoa
  • 100 g maustekurkkua
  • mustapippuria
Pinnalle
  • 150-200 g majoneesia
  • 200 g smetanaa
  • 200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun
  • muutama cocktailkurkku
  • muutama miniluumutomaatti
  • herneenversoja

Valmistusohje

  • Leikkaa leivistä reunat.
  • Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala.
  • Jäähdytä.
  • Valmista täytteet.
  • Paloittele palvikinkku kulhoon.
  • Lusikoi joukkoon smetana tai ranskankerma.
  • Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
  • Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa.
  • Tarkista maku.
  • Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään.
  • Hienonna joukkoon maustekurkkua.
  • Mausta halutessasi mustapippurilla.
  • Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.
  • Lado kerros Semper Toasty tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten.
  • Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.
  • Levitä päälle kerros Semper Toasty vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.
  • Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.
  • Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.
  • Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  • Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.
  • Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
  • Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.
  • Nosta voileipäkakku tarjolle!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä