Gluteeniton voileipäkakku
- 1 h Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 1 pkt Semper Toasty vaalea leipää
- 1 pkt Semper Toasty tumma leipää
Kostutus
- 2-3 dl vettä
- ½ gluteeniton liha- tai kasvisliemikuutio
Täyte 1
- 150 g palvikinkkua
- 150 g smetanaa
- tai ranskankermaa
- ½ punainen paprika
- ½ ruukkua persiljaa
Täyte 2
- 150 g maksamakkaraa
- 200 g sulatejuustoa
- 100 g maustekurkkua
- mustapippuria
Pinnalle
- 150-200 g majoneesia
- 200 g smetanaa
- 200 g kinkkuleikkelettä
Koristeluun
- muutama cocktailkurkku
- muutama miniluumutomaatti
- herneenversoja
Valmistusohje
- Leikkaa leivistä reunat.
- Kiehauta neste ja liuota joukkoon liemikuutionpala.
- Jäähdytä.
- Valmista täytteet.
- Paloittele palvikinkku kulhoon.
- Lusikoi joukkoon smetana tai ranskankerma.
- Jauha sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
- Sekoita joukkoon pieneksi hienonnettu paprika ja hienonnettua persiljaa.
- Tarkista maku.
- Vatkaa maksamakkara ja sulatejuusto keskenään.
- Hienonna joukkoon maustekurkkua.
- Mausta halutessasi mustapippurilla.
- Valmista voileipäkakku leivinpaperin päälle.
- Lado kerros Semper Toasty tummia leipäviipaleita kolme tai neljä leipää vieretysten.
- Kostuta ja levitä päälle kerros kinkkutäytettä.
- Levitä päälle kerros Semper Toasty vaaleita leipäviipaleita, kostuta ja levitä päälle kerros maksamakkaratäytettä.
- Toista kerrokset, kunnes leipäviipaleet ja täytteet on käytetty.
- Kääri kakku leivinpaperiin ja anna vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli esimerkiksi työlaudan päällä.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Tasoita tarvittaessa reunat ja päädyt.
- Sekoita majoneesi ja smetana keskenään ja levitä voileipäkakun pinnalle ja reunoille.
- Koristele kinkkuleikkeleillä, puolitetuilla minikurkuilla ja miniluumutomaateilla, sekä herneenversoilla.
- Nosta voileipäkakku tarjolle!