Vadelmakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • perunajauho
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • leivinjauhe
  • margariini
  • korppujauho
  • maito
  • vaniljasokeri
  • liivatelehti
  • flora vispi
  • maitorahka
  • vadelmamehu
  • vadelma
  • droetker sitruuna-aromi
  • valkosuklaa
  • vadelmamarmeladi
  • vadelmahillo
  • hyytelösokeri

Tämän kakun tein viikonloppuna ystäväni pikkutytölle syntymäpäiväkakuksi.
Koristeeksi tein marsipaanista jouluisia orjanlaakerilehtiä , sekä pieniä punaisia marjoja. Jouluksi tämäntyyppisen kakun voisi tehdä vaihtamalla vadelmat puolukaksi tai käyttämällä puolukan kanssa karpaloita. Ne sopivat myös kiilteen alle. Koska kyseiset marjat ovat happamia, pitää täytteeseen lisätä riittävästi sokeria.

Vadelmakakku

Pohja:
8 munaa
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja TAI 3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja TAI 2 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja + 1 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus: n. 7 dl maitoa + 4 tl vaniljasokeria

Täyte:
10 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä
500 g maitorahkaa
sokeria maun mukaan
4 tl vaniljasokeria
1 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen

300 g vadelmia + 1 maustemitallinen DrOetkerin sitruuna-aromia
200 g valkosuklaata

Päälle:
n. 150 g vadelmamarmeladia tai -hilloa
400-500 g vadelmia
3 dl vadelmamehua + 1,5 dl hyytelösokeria
7,5 dl Flora vispiä + sokeria ja vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Voitele (vuoan tilavuus n. 4,5 litraa) ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 1/2 tuntia (tai hieman enemmän) tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunasta.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.

Vuoraa paistovuoka kahdella kelmulla.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon rahka, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vadelmamehu kasarissa tai mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Jaa seos kahteen eri kulhoon.

Soseuta vadelmat esimerksi sauvasekoittimella. Lisää seos toisen täyteseoksen joukkoon, mausta sitruuna-aromilla.

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa noin puolentoista minuutin ajan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulaa.
Lisää suklaa toisen täyteseoksen joukkoon.

Laita kakun kansiosa vuoan pohjalle ylösalaisin, kostuta ja kaada päälle valkosuklaatäyte, nosta päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle vadelmatäyte. Nosta täytteen päälle vielä kakun pohjaosa, kostuta ja peitä kakku kelmujen liepeillä.
Nosta kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yli yön.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoiluvadille,  levitä pinnalle marmeladi/hillo.
Ripottele pinnalle marjat.
Kiehauta vadelmamehu, lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja keitä kunnes liemi on kirkasta.
Nostele hieman jäähtynyt liemi lusikalla marjojen päälle.

Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota isohkolla tähtityllalla Flora vispi.
Koristele halutessasi  marsipaanilehdillä, -marjoilla ja/tai -kukilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä