Pikakakku kääretorttulevystä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • kerma
  • maitorahka
  • mansikkahillo
  • vaniljasokeri
  • mansikanmakuinen tomusokeri
  • kakunkoristerakeet
  • marenki

Tänään juhlimme pienimuotoisesti pikkutyttömme kasvamista isoksi neljävuotiaaksi muutaman äidin ja lapsen voimin, joten tein pikaisen kakun. Tarkoitus oli tehdä kääretorttukakku, mutta täytteestä tulikin niin löysä, ettei olisi pysynyt kääretortun sisällä. Siispä levitin täytteen normaaliin tapaan koko kääretorttulevylle ja käänsin puolet pohjasta toisen puoliskon päälle. Päällimmäisen kostutin marjalimulla. Tämä on huippunopea tarjottava yllättäen tulostaan ilmoittaville vieraille. Ohjeen täytteessä on huomioitu täytteen sopiva paksuus.

Pikakakku kääretorttulevystä

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
n. 1 dl kermaa vaahdotettuna
200 g maitorahkaa
mansikkahilloa maun mukaan
(sokeria)
2 tl vaniljasokeria

Kostutukseen: vanilja-maitoa, limua tai mehua

Päälle:
2 dl kermaa vaahdotettuna + mansikkatomusokeria maun mukaan
kakunkoristerakeita, pieniä marenkeja tms.

Vatkaa
munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista
225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille, anna jäähtyä hetki, valmista sillä aikaa täyte.

Vatkaa
kerma vaahdoksi, lisää rahka ja hillo, tarvittaessa sokeria. Mausta
vaniljasokerilla. Levitä täyte pohjalevylle. Kääri rullalle tai nosta
puolet pohjasta kanneksi, kostuta päällimmäinen levy kevyesti.

Vatkaa
päälle tuleva kerma vaahdoksi, lisää joukkoon mansikkatomusokeria sen
verran, että saat itseäsi miellyttävän värisävyn. Levitä kerma pinnalle
ja koristele mielesi mukaan.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä