Jalkapallokenttäkakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kananmuna
- sokeri
- vehnäjauho
- perunajauho
- leivinjauhe
- voi
- margariini
- korppujauho
- flora vanilla
- omenamarmeladi
- vispikerma
- vaniljasokeri
- droetker football kit
Nyt on hauskan jalkapallokenttäkakun valmistus helppoa. Football Kit on Dr.Oetkerin uusi koristelusetti, joka sisältää vihreitä strösseleitä, sokerisia jalkapalloja ja valkoisen koristelutuubin, jolla voit helposti tehdä rajaukset kakun pinnalle.
Pakkaus on myynnissä K-ketjun kaupoissa huhtikuusta alkaen.
Jalkapallokakku
noin 12 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
Vuokaan:
voita tai margariinia
korppujauhoja
Kostutus:
n. 1 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaahdottamatta)
Täyte:
200-300 g omenamarmeladia
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Pinnalle ja reunoille:
100 g omenamarmeladia
1 pakkaus Dr.Oetker Football Kit -koristelutuotteita
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Riko huoneenlämpöiset munat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.
Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Käytä mieluiten suorakaiteen- tai neliön mallista vuokaa, jos mahdollista.
Paista 150-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Anna kakun jäähtyä paistovuoassa noin kymmenen minuuttia ja kumoa.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
Kostuta pohjalevyt vaahtoutuvalla vaniljakastikkeella.
Vaahdota täytteen kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Voit halutessasi vaahdottaa samalla myös kuorrutteen kerman.
Levitä kakkulevyjen väliin omenamarmeladia ja vaahdotettua vispikermaa.
Sivele ohut kerros omenamarmeladia kakun päälle ja ripottele pinta täyteen vihreää strösseliseosta.
Pursota pakkauksen valkoisella koristelugeelillä kakun pinnalle jalkapallokentän rajat ja maalit.
Koristele kakku jalkapallosokerikoristeilla.
Pursota loput kermavaahdosta kakun reunoille.