Gluteeniton kakkupohja

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

77 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 5 kpl kananmuna
  • 3 dl sokeri
  • 3 dl Semper FIN MIX -gluteeniton jauhoseos
  • 1 tl leivinjauhe

Gluteeniton kakkupohja on kuohkea ja se maistuu herkulliselta. Voit tarjota sitä koko vierasjoukolle ilman, että kukaan huomaa maussa mitään eroa.

Gluteeniton kakkupohja
15 annosta

5 isoa munaa
3 dl sokeria
3 dl Semper Fin Mix -gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 150-175 asteisessa uunissa ensin noin 50 minuuttia.
Avaa uuniluukku ja kokeile kypsyyttä kakun keskeltä puutikulla.
Mikäli taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsä.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa ritilän päälle tai leivinpaperiarkille.

Vinkki! Voit myös voidella vuoan voilla ja jauhottaa gluteenittomilla korppujauhoilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: