Kasvispiirakka sienistä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

28 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • voi
  • margariini
  • suola
  • vehnäjauho
  • vesi
  • öljy
  • valkosipulinkynsi
  • helmitomaatti
  • champ ruskea jumbo herkkusieni
  • suola
  • mustapippuri
  • kuohukerma
  • ruokakerma
  • kananmuna
  • juustoraaste

Suolaiset piirakat sopivat monenlaisiin tilanteisiin. Tarjoa lounaaksi raikkaan salaatin kanssa tai leivo iltapalaksi, illanistujaisiin tai kesäjuhlien pikkusuolaiseksi.

Kasvispiirakka
8 annosta

100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
1 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
100 g helmitomaatteja
150 g Champ ruskeita Jumbo herkkusieniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
2 munaa
100-150 g juustoraastetta

Nypi voi tai margariini, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 ?asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kuumenna öljy pannulla.
Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, helmitomaatit ja viipaloidut herkkusienet.
Kääntele hetki, kunnes ne pehmenevät hieman.
Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Levitä seos esipaistetun piiraspohjan päälle.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään.
Kaada seos piiraan päälle.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.
Leikkaa hieman jäähtynyt piiras ja laita tarjolle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä