Sämpylät

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Sämpylät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Tuoreet sämpylät maistuvat aina! Sämpylöitä voit tuunata mielin määrin käyttämällä erilaisia nesteitä aina vihannesmehuista maitoon korvaamalla jauhoja toisilla tai maustamalla taikinaa juustoilla, yrteillä, siemenillä tai erilaisilla mausteilla.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Sämpylätaikina:
  • ½ l vettä TAI
  • ½ l maitoa (vaihtoehto)
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 l vehnäjauhoja

Ohje

  • Valmista sämpylätaikina.
  • Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon suola, rypsiöljy ja murustettu tuorehiiva. Sekoita tasaiseksi.
  • Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja on pehmeää, mutta ei liian kimmoisaa.
  • Pehmeästä taikinasta leivot parhaimmat sämpylät.
  • Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa se kahteen osaan.
  • Pyöritä taikinat tasakokoisiksi tangoiksi, jaa annospaloiksi ja pyöritä sämpylöiksi.
  • Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
  • Nauti tuoreena!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: