Pehmeät sarvet

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

132 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Viime viikkoina on tullut leivottua sämpylöitä moneen kertaan, eilen illalla tein pitkästä aikaa sämpylöiden sijaan sarvia. Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.
Kuten Kaarinan ohjeet yleensäkin, tämäkin oli hyvä ohje, suosittelen!

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 5½ dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • 2 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 25 g hiivaa

Valmistusohje

  • Sekoita vehnäjauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi käsin tai vatkaimella.
  • Liuota kylmään maitoon hiiva, sekä suola ja lisää rasva-jauhoseokseen.
  • Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
  • Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia.
  • Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeksi.
  • Toista tämä vielä kaksi kertaa.
  • Anna taikinan levätä vielä kylmässä 15 minuuttia.
  • Jaa taikina kahteen osaan.
  • Kauli taikinat pyöreähköiksi, halkaisijaltaan n 30 cm levyiksi.
  • Leikkaa rinkula kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
  • Kääri osat rullalle alkaen leveimmästä päästä.
  • Taivuta sarviksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Anna kohota lämpimässä.
  • Voitele munalla, ripottele pinnalle halutessasi esim. seesaminsiemeniä.
  • Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: