Pehmeät sarvet
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
16 annosta
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 150 g margariinia
- 2 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 25 g hiivaa
Valmistusohje
- Sekoita vehnäjauhot ja rasva ryynimäiseksi seokseksi käsin tai vatkaimella.
- Liuota kylmään maitoon hiiva, sekä suola ja lisää rasva-jauhoseokseen.
- Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
- Anna taikinan levätä kylmässä 15 minuuttia.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja taita levy kolmeksi.
- Toista tämä vielä kaksi kertaa.
- Anna taikinan levätä vielä kylmässä 15 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan.
- Kauli taikinat pyöreähköiksi, halkaisijaltaan n 30 cm levyiksi.
- Leikkaa rinkula kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
- Kääri osat rullalle alkaen leveimmästä päästä.
- Taivuta sarviksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Anna kohota lämpimässä.
- Voitele kananmunalla, ripottele pinnalle halutessasi esim. seesaminsiemeniä.
- Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Nauti pehmeät sarvet!