Pehmeät perunarieskat

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pehmeät perunariekat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

44 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Perunarieskat kannattaa valmistaa muutenkin, mutta varsinkin silloin kun ruoalta on jäänyt perunasosetta. Hyödynnä myös juuressoseet rieskoihin. Resepti on alunperin julkaistu 9.11. 2007.

Advertising information

Ainekset

6-10 annosta
Muusijauheesta:
  • 1 pss (noin 100 g) muusijauhetta
  • 3 dl maitoa
  • 3 dl vettä
Valmiista perunasoseesta:
  • 2½ dl perunasosetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 2½ dl ohrajauhoja TAI
  • 2½ dl vehnäjauhoja (vaihtoehto)
  • 1 tl leivinjauhetta

Valmistusohje

  • Mittaa kulhoon muusijauhe, kuumennettu maito ja kuumennettu vesi TAI käytä valmista perunasosetta.
  • Lisää joukkoon suola, kananmuna, ohra- tai vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Pyöritä tangoksi ja jaa yhtä suuriin osiin.
  • Pyöritä palloiksi ja litistä leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Voit tökkiä rieskoihin reikiä haarukalla.
  • Paista 250 asteessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Pehmeät perunarieskat maistuvat esimerkiksi pienen voi nokareen kera.
Pehmeat perunarieskat

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä