Välimeren pastasalaatti

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1l vesi
  • 250 g pasta penne
  • ½ tl suola
  • 100 g ilmakuivattu kinkku
  • 300 g cantaloupemeloni
  • ½ ruukkua tuore basilika
  • 1 dl oliiviöljy
  • suola
  • mustapippurirouhe
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 125 g mozzarellapallo
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 2 rkl oliiviöljy
  • 100 g siitakesieni

Kevään juhlakausi on jo käynnistynyt.

Seuraavaksi vietämme kevään hulvattominta juhlaa: vappua, jolloin tavataan ystäviä ja perhettä. Monilla pihoilla lämpenee grillit ja kauniilla säällä pakataan eväät mukaan ja nautitaan keväästä puistopiknikillä.

Välimeren pastasalaatti on mainio tarjottava, sillä se on ruokaisa, mutta mukavan kevyt ja täynnä herkullisia makuja.
Kevään juhlissa myös kuohujuomalla on oma sijansa. Altian maahantuoma Codorníu Ecologica Semi Seco on raikas luomucava, jossa on sopivasti makeutta tekemään siitä erityisen sopivan brunssijuoman. Brunsseilla ja noutopöydissä liikutaan usein sulavasti suolaisen ja makean makumaailman välillä ja tämä luomucava pärjää loistavasti myös tarjoilujen makeammille elementeille.

Pakkaa mukaan myös tuoreita mansikoita ja vaikka suussa sulavia marenkeja.
Ihanaa juhlan aikaa!

Välimeren pastasalaatti
4 annosta

1 l vettä
250 g pasta penne
½ tl suolaa
100 g ilmakuivattua kinkkua
300 g cantaloupemelonia
½ ruukkua basilikaa
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä maun mukaan
1 valkosipulinkynsi
125 g mozzarellapalloja
200 g miniluumutomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
100 g siitakesieniä

Välimeren pastasalaatti

Kiehauta vesi ja lisää pasta ja suola. Keitä noin 8 minuuttia, tai kunnes pasta on sopivan kypsää. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä jälkikypsymisen ehkäisemiseksi.
Paloittele ilmakuivattu kinkku paloiksi ja ota palloraudalla palloja cantaloupemelonista. Voit leikata melonin myös veitsellä kuutioiksi.
Laita basilika, oliiviöljy, suola, mustapippuria ja kuorittu valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi.
Sekoita kastike pastan joukkoon. Lisää meloni, mozzarellapallot ja miniluumutomaatit.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista paloitellut siitakesienet kovalla lämmöllä koko ajan käännellen.
Lisää sienet salaattiainesten joukkoon ja sekoita ainekset.
Rouhi mausteeksi vielä suolaa. Tarkista maku.
Koristele salaatti tuoreella basilikalla.

Nauti hyvässä seurassa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä