Tzatziki-perunasalaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- uusi peruna
- omena
- sipuli
- kurkku
- kapris
- ruoanvalmistusjogurtti
- tzatzikimauste
- timjami
- ruohosipuli
- persilja
- pippuri
- suola
Salaatit maistuvat jostain syystä kesällä erityisen ihanilta. Perinteisen perunasalaatin saa helposti varioitua mieleisekseen. Kreikan tuliaisena tuotu tzatzikimauste sai toimia mausteena. Tätä maustetta ei kuitenkaan välttämättä tule vastaan jokaisessa lähikaupassa tai isommassakaan marketissa, joten sen voi korvata sipsipussihyllyiltä löytyvällä tzatziki-dippijauheella.
Tzatziki-perunasalaatti
n. 10 annosta
1 kg uusia perunoita
2 omenaa kuutioina
2-3 sipulinvartta tai pala purjoa hienonnettuna
1/2 kurkku suikaleina
kapriksia maun mukaan (voi jättää pois)
400 g ruoanvalmistusjugurttia
tzatzikimaustetta maun mukaan
timjamia, ruohosipulia tai persiljaa silppuna
pippuria myllystä
suolaa
Keitä pestyt uudet perunat ja anna jäähtyä.
Leikkaa reiluiksi paloiksi. Kuutioi kuoritut omenat, silppua sipulinvarret ja suikaloi kurkku.
Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja lisää joukkoon kapriksia maun mukaan.
Sekoita ruoanvalmistusjugurttiin tzatzikimauste, tuoreita yrttejä ja pippuria myllystä. Mausta ripauksella suolaa.
Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon.
Tarjoa sellaisenaan tai grilliruoan lisäkkeenä.