Tabouleh eli bulgursalaatti

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
tabouleh
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

86 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Tabouleh on libanonilainen salaatti, jonka oleellinen raaka-aine on bulgur. Bulgur on vehnästä valmistettuja suurimoita. Bulguria voidaan käyttää kuskusin ja riisin tapaan. Kokeile ja ihastu!

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 1½ dl bulgur vehnää
  • 5 dl vettä
  • ¾ tl suolaa
  • ½-¾ dl sitruunamehua
  • 3 rkl hienonnettua sipulia
  • 2 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl hienonnettua minttua
  • 2-3 tomaattia kuutioina
  • pala kurkkua kuutioina
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • koristeluun tuoretta minttua

Valmistusohje

  • Kiehauta kattilassa vesi, lisää suola ja bulgur.
  • Hauduta bulguria hiljalleen keitellen 10-15 minuuttia (valuta bulgur siivilässä tarvittaessa).
  • Sekoita bulguriin sitruunamehu ja anna vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
  • Lisää bulgurin joukkoon muut salaatin aineet, sekoita ja koristele mintun lehdillä.
  • Parhaimmillaan muutaman tunnin kuluttua.
  • Säilytä tabouleh kylmässä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä