Sinimailasen idättäminen

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Meillä syödään paljon ituja. Muutama vuosi tässä kuluikin suunnitellessa itse itujen idättämistä, mutta vasta nyt sain tämän" huippuvaativan" idätyksen hoidetuksi=)

Ostin läheisestä puutarhamyymälästä sinimailasen siemeniä. Ohjeessa oli, että 2-3 rkl siemeniä laitetaan isoon lasiastiaan tai erilliseen idätysastiaan (millainenhan se mahtaa olla ja mistä niitä saa, tietääkö joku? ).

Siemeniä huuhdellaan ja laitetaan astian suulle kangasharso. Astia jätetään poikittain siten, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Jonkun blogissa joskus olikin idätyksestä, muttei laho pääni jaksa muistaa missä ja milloin se oli. Muistan vaan lukeneeni, että astiankuivauskaappi olisi hyvä paikka idättämiselle, sillä se on huoneenlämpöinen, mutta hämärä paikka.

Mittasin siemenet siis lasikannuun ja laitoin harson kiinni kannun suulle hiuslenksulla. Huuhtelin siemeniä ja kaadoin veden pois harson läpi. Jätin kannun lappeeltaan ja toistin huuhtelun aamuin illoin. Viidentenä päivänä kannu oli täpötäynnä tuoreita, ihania ituja=)

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä