Nizzan salaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- peruna
- kananmuna
- tammenlehväsalaatti
- friseesalaatti
- kirsikkatomaatti
- miniluumutomaatti
- punasipuli
- vihreä papu
- tonnikala öljyssä
- anjovisfilee
- musta oliivi
Nizzan salaatti on eteläranskalainen salaatti, joka sopii ruokaisuutensa vuoksi illanistujaisiin tai lounassalaatiksi. Hyödynnä tähteeksi jääneet perunat tähän salaattiin!
Nizzan salaatti
4-6 annosta
5-6 perunaa
3 kananmunaa
1 ruukku tammenlehväsalaattia
1 ruukku friseesalaattia tai muuta rapeaa salaattia
100 g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 punasipuli
200 g vihreitä papuja
2 prk tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna
1/2-1 prk anjovisfileitä valutettuna
n. 1 dl mustia oliiveja
Keitä perunat. Uuden sadon perunoita ei tarvitse kuoria. Jäähdytä ja viipaloi.
Keitä munat kypsiksi. Lohko ne jäähtyneenä.
Revi salaatit tarjoiluvadille, puolita tomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Höyrytä vihreät pavut kattilassa tai mikroaaltouunissa.
Valuta tonnikalapalat ja anjovisfileet.
Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille.
Tarjoa seuraksi tuoretta leipää tai patonkia.