Lounasboksi

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 2 dl vihannesmehu
  • punajuurimehu
  • ¾ dl ohrahelmi
  • ½ kpl kasvisliemikuutio
  • mustapippuri
  • ½-1 dl tuore minttu
  • 2-3 kpl retiisi
  • 1 kpl punasipuli
  • vesi
  • suola
  • 50 g varsiparsakaali
  • kourallinen miniluumutomaatti
  • lehtikaali
  • 2-3 kpl sokeriherneenpalko
  • kourallinen Letkeän Lempeä Silmusalaatti
  • 2-3 dl valkokaali
  • 1 rkl omenaviinietikka
  • 1 rkl oliiviöljy
  • ½ punainen chilipaprika
  • avokadoöljy
  • oliiviöljy
  • 300 g jalotofu, marinoitu
  • 1 kpl sitruuna

Ruokaisa lounasboksi pitää sisällään erilaisia aineksia, jotka yhdessä tekevät herkullisen kokonaisuuden. Mukana on kypsennettyjä ja raakoja kasviksia, sekä täyttävää ohraa, joka on kypsytetty upean maistuvaksi vihannes- tai punajuurimehussa.

Annoksen proteiinista vastaa pannulla paistettu marinoitu Jalotofu.

Ota mukaan evääksi ja yllätä toisella rasialla paras työkaverisi!

Lounasboksi
2 annosta

2 dl vihannes- tai punajuurimehua
¾ dl ohrahelmiä
½ kasvisliemikuutio
mustapippuria myllystä
½-1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
2-3 retiisiä
1 pieni punasipulia
vettä, ripaus suolaa ja 50 g varsiparsakaalia
kourallinen miniluumutomaatteja
ruukkulehtikaalia
muutama sokeriherneenpalko
kourallinen Letkeän Lempeää Silmusalaattia
2-3 dl raastettua valkokaalia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
½ punainen chilipaprika
avokado- tai oliiviöljyä paistamiseen
300 g Jalotofu, marinoitu
muutama sitruunalohko

Kiehauta vihannes- tai punajuurimehu. Lisää ohrahelmet ja puolikas kasvisliemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä. Jäähdytä hetki. Rouhi joukkoon maun mukaan mustapippuria ja lisää vielä hienonnettua minttua. Viipaloi retiisit, kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kiehauta vesi ja keitä varsiparsakaaleja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita miniluumutomaatit. Ota sivuun muutama lehtikaalinlehti. Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä