Lohi-juustosalaatti
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- munapasta
- vesi
- suola
- punainen paprika
- kurkku
- veriappelsiini
- lämminsavustettu lohikuutio
- salaattijuusto
- tuore piparminttu
- minttu
- kananmuna
- sinappi
- vaalea viinietikka
- sokeri
- oliiviöljy
Tämä salaatti riittää kahdelle hengelle, jos sitä tarjoillaan pääruoaksi, muussa tapauksessa annoksesta riittää noin neljälle.
Juusto on valmistettu vuohenmaidosta.
Lohi-juustosalaatti
5 dl (vajaa puoli pakettia) Makupastan Kotilo munapastaa
vettä
suolaa
1 pieni punainen paprika
10 cm pätkä kurkkua
2 veriappelsiinia
250 g Apetit lämminsavustettuja lohikuutioita
1/2 prk Kolatun Yrtti Wilhelmina salaattijuustoa (300/150 g)
tuoretta piparminttua (tai minttua)
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.
Paloittele paprika, kurkku ja appelsiinit, irroita piparmintun lehdet varsista.
Laita tarjoilulautaselle pasta ja sekoita kevyesti joukkoon edellä mainitut ainekset, sekä lopuksi lohikuutiot ja valutetut juustokuutiot.
Ripottele pinnalle piparmintun lehdet.
Salaattikastike:
1 munan keltuainen
2 tl Maille Dijonnaise Dijonsinapin ja majoneesin seosta
1/2 tl vaaleaa viinietikkaa
2 tl sokeria
1 dl oliiviöljyä
puolikkaan pienen veriappelsiinin mehu
Erottele munasta keltuainen ja laita se kulhon pohjalle.
Lisää joukkoon dijonsinappi, viinietikka ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen oliiviöljy.
Ohenna kastike appelsiinimehulla.
Tarkista maku.