Itämainen salaatti
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 6 Annosta
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- vettä
- 100 g riisivermiselliä
- 1 ½ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä
- 1 porkkana
- 1 ruukku minttua
- ½-1 punainen mieto chilipaprika
- 2-3 kevätsipulin vartta
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 limen mehu
- 2-3 rkl kalakastiketta
Lisäksi:
- 1 dl paahdettuja pähkinöitä JA/TAI
- siemeniä (suolattuja tai suolattomia)
Valmistusohje
- Kiehauta vettä kattilassa tai vedenkeittimessä.
- Laita riisivermiselli kulhoon ja kaada kiehuvaa vettä päälle.
- Anna kypsyä 2-3 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Valuta jäähtyneen riisivermisellin joukkoon Maapähkinä- ja rypsiöljyä.
- Kuori porkkana ja leikkaa se mandoliinilla ohuiksi suikaleiksi.
- Hienonna minttu, punainen chilipaprika, kevätsipulinvarret ja kuorittu valkosipulinkynsi.
- Yhdistä ainekset. Purista joukkoon limen mehu ja mausta vielä kalakastikkeella.
- Sekoita ja tarkista maku.
- Tarjoa salaatti.