Ateria kreikkalaiseen tapaan

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Lomamatkoilla tulee maisteltua paikallisia herkkuja ja monet niistä ovatkin nykyisin hyvinkin tuttuja ruokapöydissämme.
Kreikasta tuttuja makuja ovat munakoisot, oliivit ja tietysti itseoikeutetusti kreikkalainen salaatti fetajuustoineen.
Viininlehtikääryleet ovat herkullisia ja niitä voi valmistaa itse käyttämällä säilöttynä myytäviä viininlehtiä.
Aasialaiset serkkunsa La Lot -lehdet ovat samantyyppisiä lehtiä, joita myydään joissakin etnisissä kaupoissa tuoreina.

Kaikkea ei kuitenkaan mielitekojen yllättäessä tarvitse valmistaa itse.
Hyvin varustetuissa isoissa marketeissa on valikoimaa moneen lähtöön.
Tämä ateria on helppotekoinen, sillä siinä on yhdistelty niin valmiita kuin itsetehtyjä ruokalajeja.

Ateria kreikkalaiseen tapaan
4-6:lle


Kanaki Mini Cheese Pies (pienet juustotäytteiset piiraat pakastealtaasta)
Palirria riisi- ja lihatäytteiset viininlehtikääryleet (190 g säilykepurkki)
Ampotis Viininlehtikääryleet (280 g säilykepurkki, laktoositon, gluteeniton, ei sisällä lihaa)
Kebab tomaattikastikkeessa (190 g säilykepurkki pieniä maukkaita kebabpötköjä)

Kreikkalainen salaatti

1/2 ruukku tammenlehväsalaattia revittynä
1/2 ruukku ruukkusalaattia revittynä
1 kelta- tai punasipuli ohuina renkaina
1/2 keskikokoinen kurkku paloiteltuna
2 tomaattia lohkoina tai puolikas rasiallinen kirsikkatomaatteja
10-15 kpl Olymp valkosipulilla täytettyjä vihreitä oliiveja
150 g Apetina välimerellinen juusto kuutioina ja aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria
(viinietikkaa)
basilikaa tai oreganoa

Revi salaatit tarjoiluvadille, leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.
Paloittele kurkku, lohko tomaatit.
Nostele salaatinlehtien päälle kurkku, tomaatit, sipuli, oliivit ja juusto liemineen.
Rouhi joukkoon hieman mustapippuria.
Voit pirskotella sekaan myös halutessasi viinietikkaa.
Koristele basilikalla tai oreganolla.

Täytetyt munakoisot

2 munakoisoa
2 sipulia silppuna
tilkka oliiviöljyä
200 g sieniä silppuna (esimerkiksi herkkusieniä)
1 punainen paprika paloiteltuna
2 tomaattia silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
timjamia
mustapippuria
suolaa
1-2 dl juustoraastetta

Puolita munakoisot pituussuunnassa, koverra sisus lusikalla.
Leikkaa sisus hienoksi, silppua sipulit ja sienet.
Paloittele paprika, silppua tomaatit, hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä pannulla, lisää joukkoon ensin munakoisosilppu, kääntele hetki.
Lisää sipulit, sienet, paprika ja lopuksi tomaatit.
Paista seosta muutaman minuutin ajan, kunnes seos pehmenee.
Mausta valkosipulilla, timjamilla, mustapippurilla ja suolalla.
Sekoita lopuksi joukkoon juustoraaste.

Täytä munakoisot täytteellä.
Laita ne uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

La Rose marjahyytelö

4 liivatelehteä
1/2 l tuoreita tai pakastemarjoja (esimerkiksi vadelmaa ja mansikkaa)
1 dl punaista limua tai mehua
2 rkl sokeria
3 dl La Rose Celebration kuohuviiniä tai muuta kuohuviiniä

Pilko marjat ja laita ne kelmulla vuorattuun pienehköön kulhoon, tai annosmaljoihin, nosta jääkaappiin.
Laita kuohuviini jäähtymään jääkaappiin tai pakastimeen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kuumenna limu tai mehu kiehumispisteeseen, lisää sokeri joukkoon.
Liuota kuumaan nesteeseen vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Lisää jäähtyneeseen liivatenesteeseen kylmä kuohuviini, sekoita.
Kaada neste marjojen päälle ja nosta hyytymään kylmään vähintään tunniksi tai yön yli.

Kumoa ja koristele halutessasi kermavaahdolla ja sitruunamelissalla.

Mikäli tarjoat koko aterian, aloita valmistamalla jälkiruoka. Voit tehdä sen jääkaappiin hyytymään jo edellisenä päivänä.
Seuraavaksi kannattaa valmistaa salaatti.
Viimeiseksi vuorossa ovat mehevätäytteiset munakoisot.

Lämmitä Kanaki juustopiiraat uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita säilykkeet esille omille lautasilleen.
Nosta pöytään salaatti ja tarjoa pääruoaksi täytettyjä munakoisoja.

Aterian päättää kupliva marjahyytelö tuoreista marjoista.

Tarjoa juomaksi valkoviiniä tai raikasta sitruunalla maustettua vettä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä