Tapaslautanen suomalaisittain
- 30 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Marinoidut sienet:
- 200 g champ ruskea herkkusieni
- ¾ dl oliiviöljy
- 4 dl vesi
- 2 punasipuli
- 2 valkosipulinkynsi
- Vihreäkeiju rosmariini
- 1 limen mehu
- 5 maustepippuri
Lisäksi:
- 100 g cocktailkurkku
- 100-200 g savujuusto
- 100 g kylmäsavustettu poronpaistileike
- 120 g leipäjuusto
- ½ kurkku
- muutama varsi Vihreäkeiju tilli
- 2 tl etikka
- 1 tl sokeri
- 2 viipaletta saaristolaisleipä
- 1 valkosipulinkynsi
Tapaslautanen suomalaisittain
2-4 annosta
Marinoidut sienet:
200 g Champ ruskeita herkkusieniä
¾ dl oliiviöljyä
4 dl vettä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
Vihreäkeiju rosmariinia
1 limen mehu
5 maustepippuria
Lisäksi:
100 g cocktailkurkkuja
100-200 g savujuustoa
100 g kylmäsavustettua poroa leikkeleenä
120 g leipäjuustoa
½ kurkku
Vihreäkeiju tilliä
2 tl etikkaa
1 tl sokeria
2 viipaletta saaristolaisleipää
1 valkosipulinkynsi
Aloita marinoimalla herkkusienet.
Leikkaa viipaleiksi, lohkoiksi tai puolikkaiksi.
Laita sienet kattilaan.
Lisää oliiviöljy ja kääntele sieniä hetki kovalla lämmöllä. Lisää vesi.
Kuori ja leikkaa punasipuli silpuksi, suikaleiksi tai renkaiksi.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja lisää kattilaan.
Riivi rosmariinia, purista joukkoon limen mehu ja lisää maustepippurit.
Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Jäähdytä ja anna maustua muutama tunti tai yön yli.
Laita tarjolle cocktailkurkkuja, tangoiksi tai paloiksi leikattua savujuustoa, rulliksi käärittyä kylmäsavustettua poronpaistia ja paloiteltua leipäjuustoa.
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi, viipaleiksi tai suikaleiksi.
Hienonna joukkoon tilli. Lisää etikka ja sokeri. Anna maustua hetki.
Leikkaa saaristolaisleipä leipätikuiksi ja paahda kuumalla pannulla hienonnetun valkosipulin kanssa.
Laita leipätikut ja marinoidut herkkusienet tarjolle muiden ainesten kanssa.
Nauti hyvässä seurassa!