Sieni-focaccia
- 15 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl vesi
- 25 g tuore hiiva
- 1 tl suola
- 2 tl hunaja
- 5 dl vehnäjauho
- ½ dl oliiviöljy
Pinnalle:
- 3 rkl oliiviöljy
- 1 valkosipulinkynsi
- suola
- mustapippuri
- 3 rkl Vihreäkeiju ruohosipuli
- 100 g Champ Herkkusieni
- 50 g mozzarella-juustoraaste
Sieni-focaccia
4 kappaletta
2 dl lämmintä vettä
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä
Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl Vihreäkeiju ruohosipulia hienonnettuna
100 g Champ herkkusieniä
50 g mozzarellajuustoa raasteena
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, hunaja, vehnäjauhot alustaen ja lopuksi oliiviöljy vaivaten.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
Litistä pallot soikioiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla.
Sekoita öljy, hienonnettu valkosipulin kynsi ja suola keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset.
Viipaloi tai lohko sienet ja painele ne kohonneiden leipien päälle.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja lusikoi pinnalle öljy-mausteseos.
Paista 250 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.