Sieni-focaccia

  • 15 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Champ logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 dl vesi
  • 25 g tuore hiiva
  • 1 tl suola
  • 2 tl hunaja
  • 5 dl vehnäjauho
  • ½ dl oliiviöljy
Pinnalle:
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suola
  • mustapippuri
  • 3 rkl Vihreäkeiju ruohosipuli
  • 100 g Champ Herkkusieni
  • 50 g mozzarella-juustoraaste

Sieni-focaccia
4 kappaletta

2 dl lämmintä vettä
25 g tuoretta hiivaa
½ tl suolaa
2 tl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
¼ tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl Vihreäkeiju ruohosipulia hienonnettuna
100 g Champ herkkusieniä
50 g mozzarellajuustoa raasteena

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, hunaja, vehnäjauhot alustaen ja lopuksi oliiviöljy vaivaten.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi. Jaa tanko neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä palloiksi.
Litistä pallot soikioiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla.

Sekoita öljy, hienonnettu valkosipulin kynsi ja suola keskenään. Rouhi joukkoon mustapippuria.
Hienonna ruohosipuli ja sekoita ainekset.
Viipaloi tai lohko sienet ja painele ne kohonneiden leipien päälle.
Ripottele pinnalle juustoraaste ja lusikoi pinnalle öljy-mausteseos.

Paista 250 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä