Mehevä tomaatti-focaccia

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

45 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

A. Vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

9-11 annosta
  • 3 dl vesi
  • 25 g hiiva
  • ½ tl suola
  • 3 rkl oliiviöljy
  • 5 dl vehnäjauho
Pinnalle
  • ½ dl oliiviöljy
  • 100-150 g kirsikkatomaatti
  • 50-100 g fetajuusto
tuore rosmariini
  • karkea suola

Tuore focaccia on ihana leipä, joka maistuu niin aamupalana, välipalana, iltapalana kuin illanistujaisissa.
Valmista myös juhlien seisovaan pöytään.

Mehevä tomaatti-focaccia
9-11 annosta

3 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
½ dl oliiviöljyä
100-150 g kotimaisia kirsikkatomaatteja
50-100 g fetajuustoa
tuoretta rosmariinia
karkeaa suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, oliiviöljy ja vehnäjauhot sekoittaen.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja levitä se leivinpaperilla vuorattuun, noin 15×25 cm uunivuokaan.
Anna kohota kaksinkertaiseksi.
Sivele kohonneen leivän pinnalle oliiviöljyä.
Puolita pinnalle kirsikkatomaatteja. Murusta päälle fetajuustoa ja ripottele päälle rosmariinia.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Rouhi valmiin leivän päälle karkeaa suolaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: