Jauhelihakierteet
- 10 min Työaika
- 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 250 g voita tai
- 250 g margariinia (vaihtoehto)
- 250 g maitorahkaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- ½ paprika
- 2-4 valkosipulinkynttä
- maun mukaan suolaa
- mustapippuria myllystä
- 1-2 tl paprikajauhetta
- Provencen mausteseosta
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- 100 g sulatejuustoa
Juomaksi:
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Laita maitorahka ja voi kulhoon ja sekoita ainekset. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita vain sen verran että saat tasaisen taikinan.
- Laita taikina sitten hetkeksi kylmään ja valmista sitten täyte.
- Paista jauheliha kuumalla pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet ja paloittele paprika ja lisää ne pannulle.
- Kääntele hetki.
- Lisää suola, mustapippuria, paprikajauhe, provencen mausteseos ja tomaattipyree.
- Lisää vielä sulatejuusto ja kuumenna.
- Tarkista maku.
- Kaulitse sekoitettu rahkavoitaikina vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
- Levitä jäähtynyt jauhelihatäyte päälle.
- Kääri rullalle ja leikkaa viipaleiksi.
- Paista jauhelihakierteet leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.