Jauhelihakierteet

  • 10 min Työaika
  • 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauhelihakierteet
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Jauhelihakierteet maistuvat ihastuttavalta sellaisenaan tai vaikka keittoruoan seurana. Mausteita voit vaihdella oman mielen mukaan.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 250 g voita tai
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 250 g maitorahkaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • ½ paprika
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • maun mukaan suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1-2 tl paprikajauhetta
  • Provencen mausteseosta
  • 1-2 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g sulatejuustoa
Juomaksi:
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  • Laita maitorahka ja voi kulhoon ja sekoita ainekset. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita vain sen verran että saat tasaisen taikinan.
  • Laita taikina sitten hetkeksi kylmään ja valmista sitten täyte.
  • Paista jauheliha kuumalla pannulla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet ja paloittele paprika ja lisää ne pannulle.
  • Kääntele hetki.
  • Lisää suola, mustapippuria, paprikajauhe, provencen mausteseos ja tomaattipyree.
  • Lisää vielä sulatejuusto ja kuumenna.
  • Tarkista maku.
  • Kaulitse sekoitettu rahkavoitaikina vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
  • Levitä jäähtynyt jauhelihatäyte päälle.
  • Kääri rullalle ja leikkaa viipaleiksi.
  • Paista jauhelihakierteet leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä