Gluteenittomat lihapullat
- 25 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Illanistujaisten pikkusuolaisiksi tarjottaviksi itse tehdyt gluteenittomat lihapullat ovat omiaan. Käytä valmistukseen gluteenittomia korppujauhoja, niin ne käyvät myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Jos vieraana on kananmuna-allergisia, voit jättää myös munan pois. Huomioi kuitenkin mahdollisia cocktailtikkuja kootessasi, että samassa tikussa ei ole mitään kiellettyjä viljoja sisältäviä elintarvikkeita. Gluteenittoman henkilön cocktailtikut tulee tarjoilla täysin erilliseltä lautaselta.
Advertising information
Ainekset
40 kpl annosta
- 1 1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 3 dl vettä TAI
- 3 dl kermaa (vaihtoehto)
- 700 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- valkosipulirouhetta
- tai valkosipulijauhetta
- 1 rkl sinappia
- 1 kananmuna
Valmistusohje
- Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä nesteen kanssa.
- Anna turvota viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon jauheliha, sipuli, suola, valkosipulirouhe, sinappi ja muna, sekoita tasaiseksi.
- Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja laita ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Kypsennä 200 asteessa uunissa tai paista rasvassa kuumassa pannussa.
- Tarjoa gluteenittomat lihapullat sellaisenaan perunoiden kanssa tai juhlissa cocktailtikuissa.